Megjelenítés módja:
 
Előző 1 456 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


30 perc: Báránycomb roston olivás zöldbabbal

Hozzávalók

15 dkg majonézes torma (készen kapható)
15 dkg natúr krémsajt
8 vékony szelet gépsonka
80 dkg franciasaláta
néhány salátalevél
4-4 újhagyma és hónapos retek
a f?ételhez:
4, ujjnyi vastag szelet, egyenként
kb. 15 dkg-os báránycomb (leginkább
fagyasztva, vákuumcsomagolva kapható)
fél citrom
1 ág rozmaring (1 csapott kiskanál szárított is lehet)
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
8-9 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
6-8 dkg húsos császárszalonna
5 dundi újhagyma
1 csomag (60 dkg) fagyasztott vágott zöldbab
1 mokkáskanál szárított kakukkf?
1 mokkáskanál szárított majoránna
20 szem kimagozott fekete olajbogyó

      Miel?tt bekapcsolnánk a stopperórát, van egy aprócska teend?nk. A húst szobah?mérsékleten felengedjük, ez kb. 3-4 óra. Ez értelemszer?en csak a fagyasztott báránycombra vonatkozik. 0. perc A citrom sárga héját vigyázva levágjuk, nehogy fehér bundája rajta maradjon, utána vékony csíkokra metéljük. Tálba szórjuk, a citrom levét ráfacsarjuk. A rozmaring leveleit a szárról lecsipkedjük, és apróra vágjuk ahogyan a fokhagymát is, majd a citromhoz adjuk. Fél kiskanál sóval és fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük, majd 5-6 ev?kanál olajat belecsepegtetünk. A báránycombok szélét két-három helyen bevagdossuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Ezután anélkül, hogy kivernénk, alaposan a f?szeres olajba forgatjuk. Sütésig h?t?szekrényben érleljük. 5. perc A császárszalonnát egycentis kockákra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon fölszeleteljük. Mindkett?t lábasba szórjuk, és a maradék (3 ev?kanál) olajon, közepes lángon 4 percig pirítjuk. 10. perc A zöldbabot rádobjuk, a kakukkf?vel és a majoránnával f?szerezzük, fél kiskanál sóval meg fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük. 0,5 deci vizet öntünk rá, majd lefödve, kis lángon kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. 12. perc Elkészítjük az el?ételt. A majonézes tormát elkeverjük a krémsajttal, majd kisujjnyi vastag csíkban a sonkaszeletek egyik oldalára halmozzuk, ezután a sonkát fölcsavarjuk. A franciasalátát négy kistányérra púpozzuk és ráfektetjük a sonkatekercseket. Megmosott, majd leszárogatott salátalevéllel, fölszeletelt újhagymával és retekkel díszítjük. 22. perc Egy nagy serpeny?t t?zre teszünk, 1 perc alatt jól megforrósítjuk. Ezalatt az olajbogyót alaposan lecsöpögtetjük és a puha babba keverjük. A t?zr?l lehúzzuk, lefödve melegen tartjuk. 23. perc A báránycombot lecsöpögtetjük (levét félretesszük), és a forró serpeny?be rakjuk. Közepesnél nagyobb lánggal 4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát 3 percig sütjük. Az utolsó másodpercekben citromos páclevét is ráöntjük. 30. perc Minden készen áll ahhoz, hogy tálalhassunk. Báránycomb helyett báránygerincb?l is készülhet, ami hasonlóan, ujjnyi vastagra fölszeletelve kapható.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 570 kcal / 2383 kJ.
Italajánlat: f?étel: száraz vörösbor, el?étel: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY