Megjelenítés módja:
 
Előző 1 646 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Lovagok levese

Hozzávalók

40 dkg vöröshagyma
3 dkg libazsír
2 ev?kanál méz
1-1 ág friss borsikaf?, rozmaring és kakukkf?
fél mokkáskanál ?rölt köménymag

1-1 dl fehérbor és tejszín

      A hagymát megtisztítjuk, félbevágva fölszeleteljük (félkarikákra vagyis félf?re vágjuk). A libazsíron a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre sütjük benne. A fölaprított f?szerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kis lángon kb. 20 percig puhítjuk. Utána annyi - kb. 8 deci - vizet öntünk rá, amennyi levest szeretnénk, majd a borral ízesítjük. 1-2 percig forraljuk, a hagyma felét sz?r?lapáttal kiemeljük bel?le és áttörjük (a modern kor embere merül?mixerrel pépesíti). A levesbe visszatesszük, ez lesz, ami s?ríti. Végül a tejszínnel dúsítjuk, megkóstoljuk, s ha kell,


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 336 kcal / 1407 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY