Megjelenítés módja:
 
Előző 1 527 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pirított töltött cipó

Hozzávalók

20-25 dkg friss parajlevél

15 dkg cukkíni
6 dkg vaj
5 dkg mazsola
egy-egy csipet ?rölt színes bors, ?rölt fahéj és ?rölt szegf?szeg
16 dkg reszelt füstölt sajt
4 tojás
4 ?egyszemélyes? buci

      A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk. Utána lesz?rjük, lecsöpögtetjük. A megtisztított cukkínit közepes kockákra vágjuk és a vajon megfuttatjuk. A mazsolát (ezt el?tte vízbe is áztathatjuk, hogy kissé fölpuhuljon) meg a parajt hozzáadjuk, megf?szerezzük. A sajt kétharmadát és a fölvert tojást hozzáadjuk, majd a t?zr?l azonnal lehúzzuk. Akkor jó, ha a tojás a mazsolás zöldséggel jól elkeveredett, de kicsit sem kocsonyásodott meg. A bucik tetejét úgy egyharmadnyi vastagságban levágjuk. Belsejüket kikaparjuk, a zöldséges masszával összekeverjük, visszatöltjük. Tepsire rakjuk, a maradék sajttal megszórjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 10 percig sütjük. Az utolsó 2-3 percre a tetejüket is rárakjuk, hogy jól átforrósodjon.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 452 kcal / 1892 kJ.
Italajánlat: rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY