Megjelenítés módja:
 
Előző 1 628 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Karalábéleves

Hozzávalók

2 zsenge karalábé (kb. 35 dkg)
4 ev?kanál olaj
1 púpozott ev?kanál liszt
1 húsleveskocka
1 csokor petrezselyem
fél-fél mokkáskanál ?rölt bors és só
1 mokkáskanál cukor
1 dl tejföl
4 ev?kanál fagyasztott galuska

      A karalábékat vékonyan meghámozzuk, majd a gumókat 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ez nem több mint 3 perc, utána a zöldséget az olajra dobjuk és közepes lángon, fazékban lefödve párolni kezdjük. A puha karalábét, amin ekkorra már nincs lé, a liszttel megszórjuk. Fél percig kevergetve pirítjuk, majd 1 liter vízzel fölöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és egyszer-egyszer megkeverjük, amíg felforr. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a borssal, a sóval meg a cukorral együtt a levesbe szórjuk. Végül a jól kikevert tejfölt is beleeresztjük. A fagyasztott galuskát is hozzáadva 2-3 percig forraljuk


Egy adag: 263 kcal / 1100 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY