Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1085 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Göngyölt gesztenyés

Hozzávalók

50 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
5 dkg margarin
2 ev?kanál rum
30 dkg s?r? ribiszke, som vagy bármilyen pikáns lekvár
a csokoládémázhoz:
20 dkg étcsokoládé (csak a keser? jó!)
3 ev?kanál olaj

      A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a darált keksszel, a margarinnal és a rummal összekeverjük. Süt?papíron vagy alufólián téglalap alakban egyenletesen elsimítjuk. A pikáns lekvárt rákenjük, a papír segítségével feltekerjük, de nem csomagoljuk bele, hanem csokoládémázzal bevonjuk. Ehhez lábasban vizet forralunk, egy kisebb lábast beleállítunk, és a csokoládét beletördeljük. Amikor a víz forrni kezd, a csoki lassan elolvad. Óvatosan kevergetjük, majd amikor már majdnem cseppfolyós, az olajat kanalanként belecsorgatjuk. Jól összekeverjük, kissé h?lni hagyjuk, vékony rétegben a tekercsünkre ráöntjük. Hagyjuk kih?lni, majd a h?t?be tesszük. Ugyanúgy szeletelhetjük, mint a bejglit. A csokoládémáz nem törik, ha vékony, vagy ha meleg vízbe mártott éles késsel vágjuk.


Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY