Megjelenítés módja:
 
Előző 1 793 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kölessel töltött kelrolád

Hozzávalók

1 nagyobb fej kelkáposzta
30 dkg köles
só, ?rölt fehér bors
5 dkg margarin
2 tojás
1 csokor friss majoránna
16 fürjtojás

      A kelkáposztáról 8 nagy levelet lebontunk, leforrázzuk és a középs? vastag eret kivágjuk. A kölest 6 deci vízbe szórjuk, sóval, ?rölt fehér borssal ízesítjük, és lassú t?zön, folyamatosan kevergetve megf?zzük. Ha a köles megpuhult, kicsit h?lni hagyjuk, majd a margarinnal, az egész tojásokkal és a finomra vagdalt, friss majoránnával összedolgozzuk. A fürjtojásokat keményre f?zzük, majd megtisztítjuk. A kelleveleket a köleses masszával megtöltjük oly módon, hogy a töltelék közepébe 2-2 fürjtojás kerüljön. Azután a leveleket összegöngyöljük, és cérnával átkötjük. Forrásban lév? sós vízben 6-8 perc alatt megf?zzük. A töltelékeket a vízb?l kiemeljük, lecsöpögtetjük, a cérnát levágjuk róluk, és máris tálalhatjuk. A maradék kelkáposztát párolva, csíkokra vágva vagy f?zelékként elkészítve kínálhatjuk mellé.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 458 kcal / 1915 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY