Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1129 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kekszes-almás sütés nélkül

Hozzávalók

(8 személyre)
1 kg alma
8 dl + 8-10 ev?kanál víz
kb. 20 dkg cukor
3 csomag (12 dkg) f?zni való vaníliaíz? pudingpor
50 dkg szögletes formájú háztartási keksz
4 ev?kanál kakaópor
4 ev?kanál porcukor
5 dkg vaj

      Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszel?n legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 deci vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára f?zzük. Közben a vaníliaíz? pudingport 3 deci vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig f?zzük, ezalatt jól bes?r?södik. Egy kb. 28x23 centis tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral meg 8-10 ev?kanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a t?zr?l levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény - pontosabban a keksz - tetejére kenjük. Jól beh?tjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.


Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.
Egy adag: 485 kcal / 2028 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY