Megjelenítés módja:
 
Előző 1 405 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sz?zpecsenye hálóban

Hozzávalók

2 borjú (esetleg sertés) sz?zpecsenye

8 ev?kanál vaj
60 dkg csiperkegomba
1 kisebb vöröshagyma
?rölt bors
1 púpozott ev?kanál zsemlemorzsa
2 tojás
fél csokor petrezselyem
4-6 nagy kelkáposztalevél
10-15 dkg libamáj (ez el is maradhat)
egy darab sertésháló vagy 6-8 szelet húsos füstölt szalonna
majoránna
1 mokkáskanál paradicsompüré
1 mokkáskanál liszt
csipetnyi ételízesít? por
csipetnyi ?rölt kömény

      A lehártyázott sz?zpecsenyét megsózzuk (spárgával megkötözhetjük) és serpeny?ben, a fele vajon el?sütjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, de az is jó, ha finomra vágjuk vagy merül?mixerrel fölaprítjuk. A maradék vajon kevergetve zsírjára sütjük, egy mokkáskanál sóval, fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojásokat meg a fölaprított petrezselymet is. Amikor a tojás megkocsonyásodott, a t?zr?l lehúzzuk. A kelleveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk, lecsöpögtetjük. Az el?sütött húst a gombapéppel megkenjük (el?tte tojással is lekenhetjük, hogy jobban odatapadjon), majd a kellevelekkel borítjuk. Erre kerül a vékonyan fölszeletelt libamáj, újra kellevelek, végül az egészet a sertéshálóba csomagoljuk. El?melegített süt?ben, a közepesnél er?sebb lánggal 20-22 percig sütjük. Zsírjából a paradicsompürével, liszttel, 1,5 deci vízzel, az ételízesít?vel meg a köménymaggal pecsenyelevet f?zünk. A kicsit ferdén fölszeletelt húst ezzel körülöntjük. Párolt zöldségekkel kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 768 kcal / 3211 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY