Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1032 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Darafelfújt gyümölcsöntettel

Hozzávalók

1 liter tej
20 dkg kukoricadara
5 dkg vaj
csipetnyi só
2 ev?kanál méz
az öntethez:
40 dkg eper
4 ev?kanál cukor

      A tejet fölforraljuk, a darát beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig f?zzük. A t?zr?l levéve, lefödve 15 percig duzzadni hagyjuk. A vajjal négy egyszemélyes vagy egy nagyobb pudingformát kikenünk, a többit a kukoricadarába dobjuk. Utóbbit még sóval meg mézzel is ízesítjük, a formákba töltjük és 3-4 percre forró süt?be toljuk, csak amíg a gyümölcsöntet elkészül. Ehhez a megmosott gyümölcs felét turmixoljuk, átsz?rjük, 1 deci vízzel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk, majd másik felét elnegyedelve beleszórjuk. A darafelfújtakat tányérra borítjuk, a gyümölcsös öntettel meglocsoljuk. Ahogyan már utaltunk rá, az étel málnával is elkészíthet?, ahogy a fotón is látszik.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY