Megjelenítés módja:
 
Előző 1 915 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rozmaringos újburgonya

Hozzávalók

1,5 kg újburgonya
4 ev?kanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring

?rölt bors
20 dkg olívabogyó (fekete és zöld)
1 dl száraz fehérbor

      Az újburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és konyharuhában megszárogatjuk. Az olajat egy tepsibe öntjük, és a burgonyát beledobjuk. A fokhagymát lehéjazva durvára vágjuk. A rozmaring leveleinek felét a szárról lecsipkedjük. Mindkett?t a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük. Süt?ben a közepesnél er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 40-45 percig sütjük. Az olajbogyót kimagozzuk, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk. Ezután a pirosra sült burgonyát tepsist?l a t?zhely lapjára tesszük, az olajbogyót közészórjuk, és a bort aláöntjük. Fölforraljuk, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 573 kcal / 2410 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY