Megjelenítés módja:
 
Előző 1 545 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött tök

Hozzávalók

40 dkg régi burgonya

egy zsenge, karcsú,
kb. 80 dkg-os tök
1 ev?kanál csemege ételecet
2 ev?kanál olaj
20 dkg juhtúró
1 csokor petrezselyem
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
2 dl tejföl

      A burgonyát jól megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben megf?zzük. Lesz?rjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. Közben a tököt meghámozzuk, hosszában kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A töktekn?ket enyhén sós, ecetes vízben 4-5 perc alatt félig megf?zzük; jól lecsöpögtetve kiolajozott tepsibe rakjuk. Az ezalatt kih?lt burgonyát a juhtúróval összekeverjük, fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. Sózni csak akkor kell, ha a juhtúró nem elég sós. A tojást beledolgozzuk, és a masszát a kivájt tökök belsejébe töltjük. Tetejüket a reszelt sajttal meghintjük, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 10 percig sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk. Az igazán zsenge példányok héját is megehetjük, ezeket elég jól megmosni, hámozni nem kell. Ennek az is el?nye, hogy a töltött tökök jobban egyben maradnak.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 375 kcal / 1565 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY