Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1292 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sörrétes

Hozzávalók

1/8 liter világos sör
1/8 liter tejszín
1 kg édes alma
250 g liszt
100 g cukor
75 g vaj
50 g mazsola
20 g olaj
1 tojás
1-1 ev?kanál víz
porcukor
fahéj
csipet só

      Tegyük egy tálba a lisztet, a vajat, az olaj 3/4 részét, a tojást és a sót. Öntsünk hozzá némi sört és a vizet és gyúrjuk tésztává. Apránként adjunk hozzá annyi sört, hogy rugalmas, sima tésztát kapjunk. A kész tésztát lefedve hagyjuk meleg helyen legalább fél órát pihenni. Ezalatt az almát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Majd a tésztát leheletvékonyságúra kinyújtjuk. A vastag széleket levágjuk. A tésztán egyenletesen szétterítjük az almát, a mazsolát, a cukrot és a fahéjat. Verjük fel a tejszínt, és egyenletesen kenjük szét a gyümölcsön. A tésztát feltekerjük, kizsírozott tepsibe tesszük és 200 C-on aranybarnára sütjük. Tálalás el?tt szórjuk meg porcukorral.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY