Megjelenítés módja:
 
Előző 1 418 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött pacal

Hozzávalók

(6 személyre)
kb. 1,2 kg konyhakész pacal

ételízesít? por
1 babérlevél
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
a töltelékhez:
20 dkg csiperkegomba
3 ev?kanál olaj
só, ?rölt bors
40 dkg darált sertéshús
10 csirkemáj
1 zsemle
1 tojássárgája
1 csokor petrezselyem
a sütéshez:
3 ev?kanál olaj
3 dkg sertészsír
a tetejére:
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl

      A pacalt lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi b?ven ellepi. Megsózzuk, egy kevés ételízesít?vel meg a babérlevéllel f?szerezzük. A megtisztított, fölszeletelt vöröshagymát és fokhagymát hozzáadjuk, lefödve, kis lángon, legkevesebb 2-2,5 óra alatt puhára f?zzük. Közben elkészítjük a tölteléket. A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és az olajon sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. Ha kih?lt, a darált hússal, az elkapart májjal, a beáztatott és kifacsart zsemlével meg a tojássárgájával összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselymet beleszórjuk. A puha pacalt lesz?rve h?lni hagyjuk, ha kell, kissé megtisztítjuk, majd sima oldalát a húsos masszával egyenletesen megkenjük. Úgy tekerjük föl, ahogyan a bejglit szokás, majd húst?vel rögzítjük. Az olajat meg a zsírt tepsibe töltjük, a töltött pacalt ráfektetjük. Alufóliával lefedve, közepes lánggal 50 percig sütjük. Utána a zúzott fokhagymával ízesített tejföllel megkenjük, fedetlenül a süt?be visszatoljuk, világosbarnára pirítjuk. Fölszeletelve, párolt zöldségekkel tálaljuk.


Elkészítési id?: kb. 4 óra (ebb?l csak kb. 40 perc a munka).
Egy adag: 610 kcal / 2550 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY