Megjelenítés módja:
 
Előző 1 708 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldborsókrém-leves

Hozzávalók

1 kisebb póréhagyma
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
30 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
fél csokor petrezselyem
só, ?rölt bors
cukor
1,5 liter átsz?rt húsleves (kockából is lehet)
a tálaláshoz:
2-3 szelet kenyér

      Az összes zöldséget megtisztítjuk, földaraboljuk és a borsóval együtt lábasba szórjuk. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, a levest ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt megf?zzük. Kissé h?lni hagyjuk, utána turmixoljuk vagy merül?mixerrel pépesítjük és átsz?rjük. Megforrósítva, pirított kenyérkockákkal tálaljuk. A t?zr?l levett levest tojássárgájával elkevert tejszínnel is dúsíthatjuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 337 kcal / 1409 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY