Megjelenítés módja:
 
Előző 1 453 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Spárgaragu húsgombóccal

Hozzávalók

a húsgombóchoz:
40 dkg kétszer ledarált borjúhús
só, ?rölt bors
1 tojás
3 ev?kanál zsemlemorzsa
a f?zéshez:
5 dl húsleves (leveskockából is készülhet)
a raguhoz:
80 dkg spárga (lehet fehér és zöld is)
diónyi vaj
1 narancs héja
késhegynyi reszelt szerecsendió

fél mokkáskanál ?rölt bors
csipetnyi cukor
1 nagy csokor petrezselyem
1 ev?kanál liszt
1,5 deci tejszín

      El?ször a húsgombócot készítjük el. A finomra darált húst kb. 1 csapott kiskanál sóval, meg fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük, és a tojással meg a zsemlemorzsával alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk bel?le. Ahogyan a képen is látható, a húsgolyók közepébe 1-1 kis kocka sajt is kerülhet. Ha van maradék húslevesünk, akkor abban, ha nincs, 5 deci vízben feloldott leveskockából készült lében lefedve 5 percig f?zzük. A spárgákat megmossuk, konyharuhán megszikkasztjuk, majd gondosan megtisztítjuk: szálanként a tenyerünkbe fektetjük, majd - ha van - speciális hámozóval vagy burgonyatisztítóval a fejt?l lefelé haladva a vékony küls? héjat lehántjuk. Utána 2-3 centis ferde darabokra vágjuk. A húslevesben föv? gombócokhoz adjuk - a levét nem kell lesz?rni -, a vajat belemorzsoljuk, a narancshéjat beledobjuk, a reszelt szerecsendióval, a sóval, a borssal és a cukorral ízesítjük. Ismét lefedjük, és addig f?zzük, amíg a spárga meg nem puhul. Ez úgy 12 perc. Ekkor a narancshéjat kivesszük bel?le, és az ételt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a ragu levéb?l egy mer?kanálnyit hozzáadunk. Jól elkeverjük, majd a húsgombócos spárgához öntjük, és 2-3 percig forraljuk, ezalatt kell?en bes?r?södik. Ha kell, utánasózzuk, -borsozzuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 463 kcal / 1936 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY