Megjelenítés módja:
 
Előző 1 457 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Bárány-nyárs

Hozzávalók

6 hurkapálca
50 dkg darált bárányhús
só, ?rölt bors
1 apró vöröshagyma
2-3 ev?kanál fölaprított friss mentalevél
1 ev?kanál fölaprított friss origánó és petrezselyem
fél kiskanál durvára ?rölt koriander és kömény
60-70 dkg újburgonya
3-4 paradicsom
2 dl joghurt
1 nagy gerezd fokhagyma
fél kígyóuborka

      A hurkapálcákat félbetörjük, majd vízbe áztatjuk, amíg a húsos massza elkészül. A bárányhúst megsózzuk, megborsozzuk, a lehéjazott, fölaprított vöröshagymával, 1 ev?kanál fölaprított mentalevéllel, az origánóval és petrezselyemmel valamint a korianderrel meg a köménnyel összedolgozzuk. 12 részre osztjuk, hengerré formáljuk, majd mindegyiken átszúrunk egy hurkapálcát. Az alaposan megmosott újburgonyát enyhén sós vízben puhára f?zzük. Lesz?rve, a nyársakkal együtt grillrácsra rakosgatjuk, és er?s lánggal 10-12 percig sütjük. Közben a nyársakat egyszer, a burgonyát kétszer-háromszor is megfordítjuk. Egy paradicsomot félbevágunk, magjait kikaparjuk. Húsát kis kockákra vágva a zúzott fokhagymával együtt, a joghurtba keverjük. A többi paradicsomot meg az uborkát fölszeleteljük. Tálaláskor a nyársakat a puha burgonyával meg a paradicsommal és az uborkával körülrakjuk. A maradék fölaprított mentalevéllel a zöldségeket meghintjük. A joghurtos öntetet külön kínáljuk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 393 kcal / 1643 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY