Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1452 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Süll? sült, meleg burgonyasalátával

Hozzávalók

4, egyenként kb. 40 dkg-os friss süll?
2 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
3-4 ev?kanál olaj
a burgonyasalátához:
1 kg újburgonya, só
3 ev?kanál fehérborecet
2 ev?kanál víz
2 ev?kanál mustár
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 közepes csokor kapor
a tálaláshoz:
1-1 friss uborka, citrom és fejes saláta

      A halat konyhai papírtörülköz?vel megfogjuk, deszkára fektetjük, uszonyait levágjuk. Utána a farkától a fejéig haladva a pikkelyeit lekaparjuk. Erre a kés foka, vagy a képen is látható, speciális halpikkelyez? a legalkalmasabb. Ha a konyhában dolgozunk, folyóvízben, a csap alatt végezzük a munkát, hogy a pikkelyek ne repüljenek ezerfelé. A süll? hasüregét hosszában, nem túl mélyen felhasítjuk úgy, hogy véletlenül se sértsük meg a bels? szerveit. Ha ezzel megvagyunk, a fejét meg a farkát is lecsapjuk. Az így el?készített halakat folyó vízben megmossuk (akkor jó, ha egy csepp vér sem marad rajta), majd papírtörülköz?vel leszárogatjuk. A süll? törzsét ujjnyi távolságonként (a farok felé haladva, kissé ferdén) bevagdossuk. A sót meg a borsot az olajba keverjük, a halakat kívül-belül bekenjük vele. Faszénnel megrakjuk a grillsüt?t és meggyújtva, úgy negyedóra alatt felforrósítjuk. Utána a halakat a rácsra fektetjük, oldalanként 5-5 percig sütjük. Fontos, hogy elég forró legyen a parázs, de ha túl er?s lenne, akkor egy kicsit emeljük feljebb a rácsot. Tálalás el?tt egy pillanatra lessünk a halak hasüregébe: ha szépen kifehéredett, akkor biztosan átsült. Amíg a faszenes grillsüt? fölmelegszik, nekilátunk a burgonyasalátának. A burgonyát folyó vízben, alaposan dörzsölgetve (célszer? körömkefével) héjától megfosztjuk, majd duci karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára f?zzük. Közben az ecetet a vízzel, a mustárral, a borssal meg a fölaprított kaporral összekeverjük, kissé megsózzuk. A puha burgonyát lesz?rjük, a f?szeres öntettel összerázzuk. Akkor jó, ha kb. 10 perccel hamarabb készül el, mint a hal, hogy kissé magába szívja az öntetet. Melegen tálaljuk a grillezett halhoz. Salátalevelekkel, karikákra vágott uborkával meg cikkekre szelt citrommal díszítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY