Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1045 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Egres-alma zselé

Hozzávalók

50 dkg egres
30 dkg alma
50 dkg kivi
1 tasak zseléfix 2+1
50 dkg cukor
5 g citromsav

      Az egrest megmossuk, és hogy megtakarítsuk a tisztítás fáradságos m?veletét, átpréseljük egy szitán. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, és húsát cikkekre vágjuk. A kivit meghámozzuk, felaprítjuk. A gyümölcsöket lábasba szórjuk, az egreslevet ráöntjük, és teljesen pépesre f?zzük. A zseléfixet 2 ev?kanál cukorral elkeverjük és hozzáadjuk. Ezután a maradék cukrot és a citromsavat beleöntjük, majd az egészet együtt még 1 percig forraljuk. Még forrón a fert?tlenített üvegekbe töltjük, melyeket csavaros tet?vel lezárunk. Ezután fejtet?re állítva 5 percig állni hagyjuk. Ez a különleges zselé az egzotikus ízek kedvel?inek való, és az ünnepi fogások izgalmas kiegészít?je lehet.


Elkészítési id?: 1 óra.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY