Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1484 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Csirke diómártással

Hozzávalók

(4 személyre)
1 konyhakész csirke (kb. 1 kilós)
1 csokor petrezselyem
1 hagyma
1 mokkáskanál só
10 dkg dióbél
3 szelet pirítós kenyér
1/4 liter er?leves (kockából is készíthetjük)
1 mokkáskanál ?rölt pirospaprika
2 ev?kanál olaj

      A csirkét jól megmossuk, a petrezselymet apróra, a hagymát valamivel nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet lábasba tesszük, megsózzuk és 0,5 liter vízzel kb. 1,5 órán át pároljuk. Akkor a húst kivesszük és kih?tjük, a csontokról lefejtjük, és tetszés szerinti darabokra vágjuk. A diót is felaprítjuk. A pirítós kenyeret az er?levesbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A dióval, a paprikával, a maradék petrezselyemmel elkeverjük, és egy kevés er?levest is adunk hozzá - annyit, hogy az egész mártáss?r?ség? legyen -, majd a feldarabolt csirkére öntjük. A tetejét 1-2 kanál olajjal megöntözzük, süt?be tesszük, és addig sütjük, míg meg nem pirul. Hidegen tálaljuk, de melegen is kínálható.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 491 kcal / 2053 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY