Megjelenítés módja:
 
Előző 1 488 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Paradicsomos, parajos rakottas

Hozzávalók

15 dkg el?re szeletelt kenyér
0,75 dl tej
50 dkg leveles paraj
3-4 dkg vaj
1 vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
kakukkf?
3 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1 tojás
fél csokor petrezselyem
30 dkg salátának való sajt
4 kemény paradicsom
a tepsi kikenéséhez:
vaj

      A kenyeret kis (maximum egycentis) kockákra vágjuk, a tejjel meglocsoljuk, hogy megpuhuljon. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, leszárogatjuk, majd a vajon, lefödve 10 percig pároljuk (ezalatt összeesik). A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon üvegesre sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, fölaprított kakukkf?vel és a zúzott fokhagymával f?szerezzük. A t?zr?l lehúzva kissé h?lni hagyjuk, majd a darált hússal, a kenyérkockákkal meg a tojással összedolgozzuk, és a fölaprított petrezselyem felét beleszórjuk. A sajtot a kicsumázott paradicsommal együtt egy centi vastagra fölszeleteljük. Egy közepes tepsit kivajazunk, a húsos massza felét belesimítjuk. A parajt ráterítjük, a maradék húst egyenletesen rákenjük. A tetejére felváltva paradicsom meg sajtszeletek kerülnek úgy, hogy félig takarják egymást. Süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 1 órán át sütjük. 5 percig pihentetjük, majd kockákra vágva, a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc.
Egy adag: 550 kcal / 2300 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY