Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1436 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sajtos paradicsomsaláta

Hozzávalók

30 dkg puha sajt
6 szép paradicsom
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
6 ev?kanál salátaolaj
2-3 szál bazsalikom

      A sajtot a paradicsomokkal együtt - miután a szárukat kimetszettük - 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Ha a paradicsom túl nagy, akkor el?ször félbevágjuk, csak azután szeleteljük. Egy nagy, lapos salátástálon a sajt- és paradicsomkarikákat úgy rakjuk körbe, hogy félig takarják egymást. Sóval és ?rölt borssal - jó, ha frissen ?röljük - meghintjük. A megtisztított fokhagymát présen áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és egy kis pohárban az olívaolajjal összekeverjük. A bazsalikomleveleket a szárukról lecsipkedjük, a nagyobbakat félbetépjük. A paradicsomos sajtra szórjuk, majd az olajos öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk, különben a paradicsom összeesik. Pirítós illik hozzá.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 102 kcal / 1668 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY