Megjelenítés módja:
 
Előző 1 858 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


F?szeres aszalt paradicsomfalatok

Hozzávalók

1,5 kg paradicsom
1 ev?kanál szárított kakukkf?
5 gerezd fokhagyma
só, ?rölt bors
2-3 ev?kanál olívaolaj
a tepsi kikenéséhez:
olaj

      A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe dobjuk, héjukat lehúzzuk, majd minden szemet félbevágunk. Vágott felükkel felfelé kiolajozott tepsire egymás mellé rakjuk. Kakukkf?vel, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk és a tetejüket olívaolajjal kissé meglocsoljuk. Süt?be toljuk, és a lehet? legkisebb lánggal száradni, aszalódni hagyjuk. A süt? ajtaját egy fakanállal még ki is támaszthatjuk. Egybesültek, hirtelensültek mellé f?szeres ízesít?nek kínáljuk. Nem pótolja a köretet, csak gazdagítja a fogást.


Elkészítési id?: 10 perc + 1-2 óra szárítás.
Egy adag: 91 kcal / 385 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY