Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1003 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Borzas sárgabarack

Hozzávalók

3 dkg porcukor
6 dkg vaj
9 dkg liszt
8 szép sárgabarack

      Egy kisebb fazékba vizet töltünk, s t?zre tesszük, hogy fölforrjon. A desszerthez való porcukrot a vajjal meg a liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a mélyh?t?be helyezzük. A kisebbik fazékban a víz biztosan fölforrt, így beledobhatjuk a megmosott sárgabarackokat. 20 másodperc elteltével lesz?rjük és a gyümölcs héját lehúzzuk. Utána a szemeket félbevágjuk, kimagozzuk, üregükkel felfelé közepes tepsibe rakjuk. A mélyh?t?b?l el?vesszük a tésztát, és nagy lyukú reszel?n a barackra gyaluljuk. Az el?melegített süt? fels? rácsára tesszük és nagy lánggal (210 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) 15 percig sütjük. Így pontosan akkorra készül el, amikorra forrón tálalni kell.


Egy adag: 362 kcal / 1514 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY