Megjelenítés módja:
 
Előző 1 362 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Karaj kukoricaköntösben

Hozzávalók

1 kg kicsontozott rövidkaraj
só, ?rölt bors
reszelt szerecsendió
2 ev?kanál olaj
1 közepes vöröshagyma
20 dkg morzsolt kukorica (fagyasztott vagy konzerv)
5 nagy gerezd fokhagyma
mokkáskanálnyi ételízesít? por
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
2 ev?kanál zsemlemorzsa
1 tojás
fél citrom reszelt héja
diónyi vaj

      A karajt egyben hagyva megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla, és sóval, ?rölt borssal, reszelt szerecsendióval alaposan bedörzsöljük. Ezután az olajat egy tepsiben megforrósítjuk, és a húst körös-körül hirtelen el?sütjük rajta. A héjától megfosztott hagymát mellédobjuk, és alufóliával beborítjuk. A süt? középs? rácsára téve, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Közben a kukoricát lecsöpögtetjük, a fokhagyma héját lehúzzuk, az ételízesít? porral meg a tejszínnel együtt turmixoljuk. A felaprított petrezselyemmel, a zsemlemorzsával, a tojással meg a citromlével összekeverjük. Megsózzuk, és ?rölt borssal f?szerezzük. A kukoricamasszát a párolt húsra kenjük, a vajat a tetejére morzsoljuk, és még legalább 10 percig, illetve addig sütjük, amíg a külseje ropogós nem lesz. 10 percig állni hagyjuk, majd ujjnyi széles szeletekre vágva tálaljuk. Köretnek burgonyapüré és saláta illik hozzá, de ketchupot vagy valamilyen f?szeres paradicsommártást is kínálhatunk mellé.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 684 kcal / 2713 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY