Megjelenítés módja:
 
Előző 1 852 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Édes-savanyú zöldbab

Hozzávalók

1 kg zöldhüvely? babhoz:
1 kiskanál só
35 dkg cukor
6 szegf?szeg
1 darabka fahéj
2,5 dl víz
2,5 dl fehérborecet

      A babot megtisztítjuk és er?sen sós vízben 5 percig f?zzük. Ezután sz?r?kanállal jeges vízbe átszedjük, majd lesz?rjük. A cukrot és a f?szereket a 2,5 deci vízbe szórjuk, az ecetet beleöntjük, és jól felforraljuk. (Természetesen ezeknek annyiszorosát vesszük, ahány kiló babot szeretnénk eltenni.) A babot üvegekbe rakjuk és a forró édes-savanyú lével leforrázzuk. Kistányérral letakarjuk, majd a következ? nap a levét leöntjük, ismét felforraljuk, a babra öntjük, s ezt a m?veletet még 2 következ? napon megismételjük. Végül az üvegeket lezárjuk, és sötét helyen tároljuk. Az édes-savanyú zöldbab télen pecsenyék különleges kísér?je lehet.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY