Megjelenítés módja:
 
Előző 1 212 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csirkemell erdőkerülő módra

Csirkemell erdőkerülő módraHozzávalók

2 csirkemell
só, őrölt fehér bors, origano
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
2 dl vörösbor
3-4 dkg vaj
25 szem főtt gesztenye
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál konyak
1 kiskanál étkezési burgonyakeményítő
1 csapott kiskanál frissen reszelt gyömbér
1 mokkáskanál só
a sütéshez: 4 evőkanál olaj

      A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, leszárogatjuk, félbevágjuk. Így lesz négy adag belőle. Sóval, borssal és origanóval bedörzsöljük és fóliával takarva, hűtőben 3-4 órát pihentetjük. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. Közben a megtisztított gesztenyét az olvasztott vajban aranysárgára pirítjuk, az aszalt szilvát is rászórjuk, 2-3 percig tovább pirítjuk. A cukorral meghintjük, és megvárjuk, amíg 2-3 perc elteltével karamellizálódni kezd. A konyakkal és az aszalt szilváról leszűrt borral felengedjük. Ekkor a gyömbérrel és a sóval fűszerezzük. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, a ragura öntjük. 1-2 percnyi forralás alatt kellően besűrűsödik, utána a tűzről levesszük. A befűszerezett csirkemellet az olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Tálaláskor felszeleteljük és az aszalt szilvás-gesztenyés raguval leöntjük. Köretnek burgonyapüré illik hozzá.


Elkészítési idő: 45 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 466 kcal / 1949 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY