Megjelenítés módja:
 
Előző 1 619 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Jeges paradicsomleves

Hozzávalók

10 jó érett paradicsom
arasznyi uborka vagy cukkini
fél cs? sárga szín? paprika
fél cs? piros szín? paprika
1 szál szárzeller

?rölt bors
2 ev?kanál finom olaj
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi ?rölt koriander
fél citrom leve
fél csokor petrezselyem

      A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kih?lt, egy tálban a h?t?szekrénybe tesszük. Közben az uborkát meghámozzuk, és a sárga meg a piros szín? zöldpaprikával együtt körömnyi kockákra vágjuk. A megmosott szárzeller leveleit letépjük (más ételhez félretesszük), a szárakat pedig az el?z?ekhez hasonlóan feldaraboljuk. A paradicsomot a h?t?szekrényb?l kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával meg a korianderrel f?szerezzük. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, leheletnyit meg is cukrozhatjuk, és annyi jeges vízzel engedjük fel (1 pohár joghurt is kerülhet bele), hogy 1,2 liternyi levest kapjunk. Az összes zöldséget beleszórjuk, petrezselyemlevelekkel díszítve kínáljuk. Nagy melegben jeget keverhetünk bele, s pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 118 kcal / 494 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY