Megjelenítés módja:
 
Előző 1 385 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók

2,5 dl (1 csésze) zsemlemorzsa
1,25 dl (fél csésze) tej vagy tejföl
1 vöröshagyma
1 közepes sárgarépa
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 csapott kiskanál só
1 csapott mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál mustár
1 kiskanál szárított majoránna vagy dupla annyi friss
25 dkg darált sertéshús (a fele marha is lehet)
1 tojás
a sütéshez:
kb. 1,25 dl olaj
a paradicsommártáshoz:
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág halványzeller (szárzeller)
2 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
75 dkg érett paradicsom
fél mokkáskanál szárított bazsalikom vagy dupla annyi friss
1 babérlevél
1 kisebb ág rozmaring
csipetnyi chili- vagy er?spaprika-krém
csipetnyi cukor
fél kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
0,5 dl fehérbor
kb. 1 dl víz

      A zsemlemorzsát meg a tejet villával összekeverjük. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromhéjjal együtt apróra vágjuk. A legegyszer?bb konyhai robotgéppel - ahogy a képen is látható. Akinek nincs, a répát meg a citromhéjat reszelje le, a többit pedig vágja finomra. Ha kész, a sóval, a borssal, a mustárral meg a majoránnával összekeverjük. A darált húst a tejes morzsával, a f?szerekkel meg a tojással jól összekeverjük. Ha lehet, villával, mert a hozzávalók így oszlanak el benne a legjobban. A masszából megnedvesített kézzel csinos, pingponglabda nagyságú gömböket formálunk és az olajban közepes lángon körös-körül megsütjük. Ez kb. 10 perc. Utána sz?r?lapáttal kiemeljük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Elkészítjük a paradicsommártást. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra, a halványzellert apróra vágjuk. Együtt az olajon megfonnyasztjuk, vigyázva, nehogy megbarnuljon. Közben a paradicsomot meghámozzuk, fölaprítva az el?z?ekhez adjuk. A többi hozzávalót is belekeverjük, fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 35 percig f?zzük. Ha leve túlzottan elf?ne, egy kevés vízzel vagy borral pótoljuk. Ezután a felét kimerjük, merül?mixerrel pépesítjük és visszaöntjük a többihez, így s?rítjük a mártást. Ekkor belekerülnek a húsgombócok, és lefedve, kis lángon még 15-20 percig f?zzük. A görögök köretnek reszelt sajttal megszórt f?tt tésztát kínálnak hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 637 kcal / 2663 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY