Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1529 1 2 ... 1631  Utolsó


Paprikakrém grillezett pecsenyékhez

Hozzávalók

1 kg piros húsú paprika
1 dl víz
fél mokkáskanál cukor
2 vékony szelet füstölt sonka
1 mokkáskanál só
csipetnyi ?rölt bors
2 dl tejszín
a díszítéshez:
fél csokor petrezselyem

      A paprikát megmossuk, leszárogatjuk. Hosszában elfelezve kicsumázzuk, magjait kikapargatjuk. Egy fél paprikát csíkokra metélünk, és a díszítéshez eltesszük. A többit apróra vágjuk, lábasba szórjuk. A vizet ráöntjük, a cukorral ízesítjük, majd lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk. Azután h?lni hagyjuk, majd a sonkával együtt merül?mixerrel pürésítjük. Megsózzuk, megborsozzuk és újra a t?zre tesszük. Kevergetve 5 percig f?zzük, majd teljesen kih?tjük. A tejszínb?l vert kemény habot csak közvetlenül a tálalás el?tt forgatjuk bele. A paprikacsíkokkal és petrezselyemmel díszítjük. Grillezett húsokhoz, virslihez mártásként kínáljuk.


Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.
Egy adag: 258 kcal / 1079 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY