Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1456 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Színes paprikasaláta

Hozzávalók

2-2 piros, zöld és sárga húsú paprika
kis darab torma
néhány szem fekete bors
2-3 zellerlevél
3 dl víz
2 ev?kanál olaj
3-4 ev?kanál 10%-os csemege ételecet
1 kiskanál só
1 ev?kanál cukor

      A színes paprikasalátához a különböz? szín? paprikákat ugyanúgy készítjük el?, mint a juhsajtos változathoz. Közben a tormát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és a borssal meg a zellerlevéllel együtt a vízbe szórjuk. Az olajat és az ecetet hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ízesítjük. Utána fölforraljuk, és a paprikát beleforgatjuk. A t?zr?l levéve h?lni hagyjuk. Télire is eltehetjük úgy, hogy a paprikát színek szerint felváltva üvegekbe töltjük, a tormaszeleteket, a borsot meg a zellerleveleket is közérétegezzük, végül a forró, olajos, ecetes, sós és cukros levet rámerjük. Azon forrón két réteg celofánt rakunk a tetejére. A biztonság kedvéért a rétegek közé csipetnyi tartósítószert is tanácsos szórni. Végül jól becsomagolva szárazg?zben hagyjuk kih?lni.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 128 kcal / 536 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY