Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1409 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Marinált-sült paprikasaláta

Hozzávalók

8 zöldpaprika
5-6 ev?kanál kukoricacsíra-olaj
2 ev?kanál fehérborecet
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
1 gerezd fokhagyma
2 dl víz

      A sült paprikából készült saláta erdélyi eredet?. A paprikákat megmossuk, és süt?ben, grillsüt?ben (esetleg szabadt?zön), nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 35 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha néhány helyen megpirulnak és fölhólyagosodnak. Néhány percre hideg vízbe dobjuk, így a héja könnyebben lejön, majd ki is csumázzuk. Az olajat az ecettel összekeverjük, megsózzuk, a cukorral meg a présen áttört fokhagymával ízesítjük. A vízzel hígítjuk, és a sült paprikákra öntjük. Letakarva, 3-4 órán át h?t?szekrényben érleljük, hogy az ízes lé jól átjárja a paprikát. Készíthetjük úgy is, hogy a sült paprikát olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk, végül zúzott fokhagymával és föl-aprított petrezselyemmel f?szerezett joghurttal öntjük le.


Elkészítési id?: 30 perc + érlelés.
Egy adag: 195 kcal / 815 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY