Megjelenítés módja:
 
Előző 1 522 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Magyaros lecsó

Hozzávalók

40 dkg paradicsom
1 nagy vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
2 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál só
1 kg húsos édes zöldpaprika
1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém
kiegészítésül:
virsli, lecsókolbász vagy krinolin
tojás, esetleg rizs

      A magyaros változathoz a paradicsomokat megmossuk, zöld részüket kiskéssel kivágjuk, tetejüket behasítjuk. Utána óvatosan, lobogó, forró vízbe engedjük, majd a t?zr?l azonnal lehúzzuk és fél percig állni hagyjuk. Ezt követ?en lesz?rjük, héjukat lehúzzuk, húsukat cikkekre vágjuk. A hámozás - f?ként nagy mennyiségnél - id?igényes feladat. Ha a paradicsomnak a héja vékony, vagy ha van, akit nem zavar a lecsóban esetleg felpöndöröd? héj, a hámozás elhagyható. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajon közepes lángon kevergetve aranysárgára pirítjuk, a t?zr?l lehúzzuk és a pirospaprikát belekeverjük. A paradicsomot azonnal rádobjuk, nehogy a paprika megégjen. Enyhén megsózzuk, és kis lángon, kb. 20 percig pároljuk. Ha a paradicsom nem elég leveses, egy kevés vizet is öntünk alá. Akkor jó, ha a hagymával együtt teljesen szétf?, szinte s?r? mártássá válik. Ezalatt a paprikákat kicsumázzuk, majd nagyobb kockákra (esetleg karikákra) vágjuk. Utána a paradicsomos alaphoz adjuk, újból megsózzuk, majd kis lángon, 20 perc alatt puhára pároljuk. Fontos, hogy ne fedjük le, mert a g?zben a paprika héja könnyen leválik. Közben néhányszor megkeverjük. A paprikakrémmel megadjuk az erejét. Miel?tt a paprika teljesen megpuhulna, karikákra vágott vagy egészben hagyott virslit, lecsókolbászt vagy krinolint is f?zhetünk bele.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 313 kcal / 1310 kJ.
Italajánlat: könny?, száraz, ?f?szeres? jelleg? vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY