Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1486 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Cukkinilegyez? mentamártásban

Hozzávalók

70 dkg kisebb termet? cukkini
2-3 dkg vaj, só, frissen ?rölt bors
a mártáshoz:
1 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál olívaolaj
1-1 kis csokor petrezselyem
és menta
1 csapott kiskanál liszt
1 dl tej (a fele tejszín is lehet)

      A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, kocsányát levágjuk. Egyenként lapjában félbevágjuk. Az így kapott fél cukkiniket hosszában 2-3 milliméterenként behasítjuk, de nem vágjuk végig. Tenyerünkkel kicsit elnyomjuk, így lesz legyez? formájú. Kivajazott tepsibe fektetjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. 2 deci vizet aláöntünk, letakarjuk és közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 10-12 percig pároljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajon megfuttatjuk a finomra aprított petrezselyemmel és mentalevéllel együtt. A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a tejet és a cukkini párolólevét ráöntjük. Épp csak 1 percig forraljuk. Tálaláskor a cukkinit szépen tányérra rakjuk, és a mentamártással leöntjük.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 213 kcal / 891 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Soproni Tramini `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY