Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1125 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kapros túrós lepény

Hozzávalók


5 dkg cukor
4 dl tej
2 dkg éleszt?
50 dkg finomliszt
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
1 kg tehéntúró
5 dkg cukor, só
3 dkg búzadara
4 tojás
2 csokor kapor
2 dl tejföl
a tepsi kenéséhez:
olaj

      A tésztához a csipet sóval, cukorral ízesített langyos tejben az éleszt?t felfuttatjuk. A lisztbe dolgozzuk, majd a margarint, a tojásokat és a citromhéjat hozzáadva bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen megkelesztjük, majd belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük. A töltelékhez az áttört túrót 2 deka cukorral, csipet sóval, a búzadarával, a fölaprított kaporral és 2 tojás sárgájával elkeverjük, végül óvatosan a 4 tojás keményre vert habját hozzáadjuk. Ezt a tölteléket a tésztára simítjuk és el?melegített süt?be tolva közepes lánggal pirosra sütjük. A tejfölt simára keverjük a maradék cukorral és tojássárgájával, majd a süt?b?l kivett még forró lepényre öntjük, de óvatosan, hogy oldalt ne csurogjon le! Visszatesszük a süt?be és még kb. 5-10 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY