Megjelenítés módja:
 
Előző 1 864 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fokhagymás paprikás burgonya

Hozzávalók

10-15 dkg húsos császárszalonna
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 kiskanál pirospaprika
1 ev?kanál nem túl er?s paprikakrém (a fele csíp?s is lehet)
1-1 paprika és paradicsom

1,5 kg burgonya

      A szalonnát vékony csíkokra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Bográcsban, er?s t?z fölött a szalonnát kiolvasztjuk, majd zsírjában, a tüzet kissé mérsékelve a hagymát megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát és a köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük majd egy kevés vizet öntünk rá. A paprikakrémet, a fölaprított paprikát meg a paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk. Addig f?zzük, amíg a burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és beleszórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Többször óvatosan megkeverjük, ha lehet kis rést hagyva lefödjük és gyenge t?z fölött kb. 35 perc alatt megpuhítjuk. 15-20 deka karikákra vágott kolbászt meg virslit is f?zhetünk bele, ezt úgy 10 perccel azel?tt adjuk hozzá, miel?tt a burgonya megpuhul.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 645 kcal / 2697 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY