Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1626 1 2 ... 1631  Utolsó


Sárgadinnyedzsem

Hozzávalók

1 kg sárgadinnye
1 citrom
fél vaníliarúd
60 dkg cukor
1 ev?kanál rum
1 mokkáskanál tartósítószer

      A dinnyét megmossuk, meghámozzuk, belét is eltávolítjuk. Húsát apró kockákra vágjuk és nagy lábasban, er?s lángon, állandóan kevergetve a levét elpárologtatjuk. Ekkor a citrom levét, a vaníliát, meg a cukrot hozzáadjuk, és még 10 percig forraljuk. Meleg vízbe állított üvegekbe töltjük, majd a tetejét 1 ev?kanál rumban feloldott mokkáskanálnyi tartósítószerrel meglocsoljuk. Lekötjük, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Aranysárga, különleges, fügéhez hasonló íz? dzsemet kapunk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY