Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1064 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Fagyos sárgadinnyegömbök

Hozzávalók

10 dkg cukor
2 dl víz
2 közepes, érett sárgadinnye
fél narancs leve
fél citrom leve
1 dl száraz fehérbor
a tálaláshoz:
1 kg sárgadinnye
5 dkg vaj
2 ev?kanál cukor
néhány mentalevél

      A cukrot a vízben addig forraljuk, amíg el?készítjük a dinnyét: kettévágjuk, magjait eldobjuk, húsát kivájjuk és turmixoljuk. 1 liternyit kimérünk bel?le és a cukorszirupba öntjük - a maradékot frissiben megisszuk. A citrusok kifacsart levével meg a borral ízesítjük, s ha felforrt, a t?zr?l lehúzzuk. Megvárjuk, amíg kih?l, majd mélyh?t?ben megdermesztjük. Közben többször megkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon meg. A tálaláshoz a dinnyét elfelezzük, kimagozzuk, húsát 1,5 centis kockákra vágjuk. Ezeket a vajon megfuttatjuk, majd a cukrot rászórjuk. 3-4 percig még a t?zön hagyjuk, amíg a cukor karamellizálódni nem kezd. Fölaprított mentalevéllel f?szerezzük. Megvárjuk, amíg kih?l, majd a megfagyott dinnyemasszából fagylaltos kanállal tányérokra gömböket adagolunk, és a vajas-cukros dinnyével körülöntjük.


Elkészítési id?: 40 perc + fagyasztás.
Egy adag: 498 kcal / 2082 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY