Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1630 1 2 


Tejszínes dinnyezselé

Hozzávalók

4 csinos, kicsi (egyszemélyes) sárgadinnye
1 citrom
20 dkg cukor
1 ev?kanál zselatinpor
2-3 mentalevél
2 dl tejszín

      A sárgadinnyét jól megmossuk, majd a tetejéb?l egy szeletet (kalapot) levágunk. A dinnye magjait kidobjuk, húsát kanállal kivájjuk úgy, hogy a héját ne sértsük meg. Turmixoljuk és lábasba töltjük. A citrom levével meg a cukorral ízesítjük, majd fölforraljuk. A zselatint beleszórjuk, s épp csak fölforraljuk, kb. 1 perc alatt, hogy fölolvadjon. Ezután langyosra h?tjük, az apróra vágott mentalevéllel f?szerezzük, majd a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. A folyékony masszát a kivájt dinnyékbe töltjük, h?t?szekrénybe állítjuk, s csak akkor tálaljuk, ha már megdermedt.


Elkészítési id?: 35 perc + h?tés.
Egy adag: 461 kcal / 1927 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY