Megjelenítés módja:
 
Előző 1 388 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rácos hús

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéstarjaszelet
só, ?rölt bors
4+8 ev?kanál olaj
2 ev?kanál mustár
2 csapott kiskanál cseresznyepaprika krém
2 vöröshagyma
4 közepes paradicsom
2 húsos zöldpaprika
4 dl tejföl
1 csapott kiskanál pirospaprika
a körethez:
1 csomag mélyh?tött rösztike

      A süt?t forróra (210 °C; légkeveréses süt? 190 °C) el?melegítjük. A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk. Négy alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük. A mustárt a paprikakrémmel összekeverjük, majd a húsra kenjük. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát vékonyan fölszeleteljük, gy?r?ire szedjük, a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk, és ebben a sorrendben a húsra rakosgatjuk. A tejfölt a pirospaprikával meg fél mokkáskanál ?rölt borssal f?szerezzük, a rakottas tetejére locsoljuk. A fóliát ráhajtjuk - akkor jó, ha fölül összefogjuk, így nem ragad a tejfölbe -, és tepsire rakjuk. Az így el?készített pecsenyét a forró süt?be toljuk, 20 percig sütjük. A rösztikét a maradék olajban, el?írás szerint megsütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Ami kész, azt letakarva a hús mellé, a süt?be rakjuk, nehogy kih?ljön. A rácos húst a fóliából ügyesen tányérra emeljük, a rösztikével körülrakjuk és tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 845 kcal / 3533 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY