Megjelenítés módja:
 
Előző 1 536 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött cukkinivirág

Töltött cukkinivirágHozzávalók

4 burgonya

fél csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
7-8 dkg füstölt sonka
1 tojás
3 dkg reszelt parmezán sajt
?rölt bors
24 cukkinivirág (a cukkini
narancssárga virága)
2 ev?kanál olaj

      A burgonyát héjában, sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, meghámozzuk. Még melegen áttörjük, majd a fölaprított petrezselyemmel és fokhagymával f?szerezzük. A sonkát apróra vágjuk, a tojással meg a sajttal együtt a burgonyához keverjük, megborsozzuk, ha kell, kissé megsózzuk. A cukkinivirágokat gyöngéden megmossuk, leszárogatjuk, óvatosan széthajtjuk, majd a burgonyás masszával megtöltjük. Tepsibe rakosgatjuk, az olajjal megkenegetjük, és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 10 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kínálható.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 241 kcal / 1008 kJ.
Italajánlat: száraz rosébor Egri Kékfrankos Rosé `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY