Megjelenítés módja:
 
Előző 1 441 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Húsosfazék felügyel? módra

Hozzávalók

(6-8 személyre)
1 kg feldarabolt marhafarok
1 sertésfarok
1 hosszú, széles csíkokra vágott sertésfül
60 dkg bárány- vagy marhalábszár
20 dkg sertésszegyhús

?rölt bors
6-6 sárga- és petrezselyemgyökér
1 kis zellergumó
15 fej apró hagyma
2-3 babér- és zellerlevél
1 csokor petrezselyem

      Egy nagy fazékban annyi hideg vízben amennyi ellepi, az összes húst együtt tesszük fel f?ni. Megsózzuk, megborsozzuk, gyenge t?zön másfél órán át forraljuk. (A felszínén összegy?lt habot többször leszedjük.) Azután a megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldségeket meg az egészben hagyott hagymát beledobjuk és a babérlevéllel meg a zellerzölddel f?szerezzük. Még 1 órát f?zzük, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Ezután a benne f?tt húsokat kicsontozzuk, mély tálba tesszük, levével leöntjük, majd felaprított petrezselyemmel meghintve kínáljuk. Ecetes hagymát, uborkát és mustárt adunk mellé.. Megjegyzés: kiegészíthet? karfiollal, burgonyával, amit a f?zés befejezése el?tt 30 perccel adunk hozzá.


Elkészítési id?: 40 perc + lassú forralás 2,5 óra.

Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY