Megjelenítés módja:
 
Előző 1 517 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kalapos karfiol

Hozzávalók

1 nagy (kb. 60 dkg-os) karfiol

40 dkg darált sertésdagadó
1 tojás
2 ev?kanál liszt
1 közepes vöröshagyma
?rölt bors
1 kiskanál morzsolt majoránna
a tál kikenéséhez:
zsír

      A karfiol torzsáját és leveleit levágjuk, és a fejet egészben hagyva, b? vízben megmossuk. Egy nagy fazékban - hogy a karfiolt a víz majdnem ellepje - vizet forralunk, egy csapott ev?kanál sóval ízesítjük, és a karfiolt beletéve 5-10 percig f?zzük, hogy kissé megpuhuljon, de azért még ropogós maradjon. Ezután sz?r?kanállal kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A süt?t bekapcsoljuk, és mialatt melegszik, a darált húst a tojással, a liszttel, a megtisztított, apróra vágott hagymával, a f?szerekkel meg egy-két kanál hideg vízzel jól összedolgozzuk. (Annyi vizet öntünk apránként hozzá, hogy a massza jól formálható legyen.) Egy t?zálló tál alját kissé megzsírozzuk, a lecsöpögtetett karfiolt beleállítjuk, majd a húsmasszával minden oldalról befedjük, és vizes kézzel simára lapogatjuk. El?melegített süt?be tolva, közepesnél er?sebb lángon (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 50-60 percig sütjük. Még kiadósabb, ha a sütés félidejében a süt? rácsára néhány szem megmosott burgonyát ültetünk, ami a kalapos karfiol körete is lehet. Majonézt, esetleg citromszeleteket is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 396 kcal / 1663 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY