Megjelenítés módja:
 
Előző 1 477 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Burgonyás cukkini rakottas

Burgonyás cukkini rakottasHozzávalók

50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini
4 ev?kanál olívaolaj, só
30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?)

      A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd olyan vékonyan (kb. 2 milliméter) fölszeleteljük, mint a chipshez szokás. A zöldségkarikákat felváltva egy mikrohullámú edénybe tesszük úgy, hogy a közepén egy kis kört üresen hagyunk, ugyanis a mikróban az étel a tál közepén kevésbé puhul. Az olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk. Lefedve, 750 wattal kb. 15 percig vagy 500 wattal kb. 23 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor megkeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a zöldség mindvégig a tál szélén legyen, a közepére ne kerüljön! Megkóstoljuk, hogy biztos puha-e, ha nem, még 1-2 percre visszatesszük. A sajtot fölszeleteljük, a zöldségrakottas tetejére fektetjük és visszatéve, a legnagyobb teljesítménnyel 1-2 perc alatt ráolvasztjuk, de forró grillsüt?be vagy süt?be is betehetjük e célból.


Elkészítési id?: 32 perc.
Egy adag: 415 kcal / 1735 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Zöldveltellini.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY