Megjelenítés módja:
 
Előző 1 553 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


30 perc menü: Harcsafilé, nektarinfánk

30 perc menü: Harcsafilé, nektarinfánkHozzávalók

a f?ételhez:
60 dkg afrikai vagy honi harcsafilé (más, lehet?leg szálkamentes halfilé is lehet)
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 csapott kiskanál pirospaprika
kb. 5 ev?kanál liszt
a sütéshez:
6 ev?kanál olaj
a salátához:
50 dkg paradicsom
1 kígyóuborka (kb. 35 dkg)
2 lilahagyma
25 dkg feta vagy juhsajt
6-8 ev?kanál olívaolaj
1 citrom leve
egy-egy csipetnyi só, ?rölt bors
egy csipetnyi kakukkf?
10 dkg kimagozott olajbogyó
(ha lehet, fekete)
1 kis üveg ringli, azaz ajókafilé
(ez el is maradhat)
a desszerthez:
4 szép, érett nektarin
15 dkg liszt
2 dl tej vagy fehér bor
2 tojás
2 ev?kanál olaj
csipetnyi só
b? olaj a sütéshez
fahéjas porcukor a tálaláshoz

      0. perc A halat megmossuk, leszárogatjuk. Éles késsel a keskenyebb végén a b?r és a halhús közé vágunk, majd apró vágásokkal lefejtjük róla a b?rt; a rutinosabbak kézzel is lehúzhatják. A legegyszer?bb, ha eleve így vásároljuk. 2. perc Ezután 4 egyforma szeletre vágjuk és egyenként besózzuk. A borsot és a pirospaprikát a lisztbe keverjük, majd a halat beleforgatjuk, félretesszük. 5. perc A paradicsomot és a kígyóuborkát megmossuk. Az el?bbi szárát kimetsszük, az utóbbi két végét levágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk. Az így el?készített zöldségeket 1,5-2 centis kockákra vágjuk, ahogyan a sajtot is, és együtt tálba töltjük. Az olívaolajjal meg a citrom kifacsart, átsz?rt levével meglocsoljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkf?vel f?szerezzük. Az olajbogyót is beleszórjuk, majd letakarva beh?tjük. 15. perc A desszerthez a nektarint megmossuk, letörölgetjük, majd négyfelé vágjuk, és kimagozzuk. 17. perc A lisztet a tejjel, a tojások sárgájával, az olajjal és csipetnyi sóval simára keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. 21. perc Két serpeny?t is a t?zre teszünk. Az egyikbe 6 ev?kanál olajat töltünk, ebben sül majd a hal. A másikba valamivel többet, úgy 1 decinyit az édességhez. Mindkett?t megforrósítjuk. 23. perc A halat a serpeny?be tesszük, közepes lángon 3 percig sütjük, majd megfordítjuk és 2-3 percig a másik oldalát sütjük, ezután lecsöpögtetjük. Amíg a hal készül, a gyümölcsöt a tojásos tésztába mártjuk, majd a b?, forró olajban 2-3 percig sütjük. Két részletben elkészül. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. 30. perc A sült halat lecsöpögtetve tányérokra fektetjük, a salátát körépúpozzuk és 1-1 ringlivel díszítjük, de ez el is maradhat. A nektarinfánk is kész, csak tálaláskor fahéjas porcukorral kell még meghinteni.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 830 kcal / 3470 kJ.
Italajánlat: f?ételhez:száraz fehérbor; desszerthez édes fehérbor.

Jótanács: A nagyobb étk?eknek a hal mellé rizst is készíthetünk. Ehhez félkész, el?f?zött Riceland gyors rizst használjunk, amit a f?zés kezdetén tegyünk föl f?ni, így biztosan nem futunk ki a harminc percb?l..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY