Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1187 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Márványsajtos ?szi zöldségtorta

Hozzávalók

(6 szelethez)
a tésztához:
20 dkg finomliszt
12 dkg vaj
2-3 ev?kanál hideg víz
a nyújtáshoz:
liszt
a töltelékhez:
1 púpozott ev?kanál liszt
3 dkg vaj
3 dl tej
1 púpozott ev?kanál magos mustár
30 dkg friss vagy 20 dkg fagyasztott brokkoli

20 dkg koktélparadicsom
15-16 dkg márványsajt
3 tojás

      A lisztet a vajjal elmorzsoljuk - lehet konyhagépben is -, majd a vízzel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Utána belisztezett deszkán nyújtófával kb. 30 centi átmér?j? körré lapítjuk. Egy 23 centi átmér?j?, alacsony perem? tortaformát kibélelünk vele. A tésztára süt?papírt vagy zsírpapírt fektetünk, majd babot vagy lencsét szórunk rá, nehogy sütés közben felpúposodjon. Ha többször sütünk sós vagy édes omlós tésztát, érdemes csak erre a célra rendszeresíteni a már említett hüvelyeseket, ezek ugyanis másra nem jók. Üvegben azonban hosszú ideig eltarthatók, s ismételten felhasználhatók. A tésztát el?melegített süt?ben a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 15 percig sütjük. A töltelékhez a lisztet a vajon megfuttatjuk, a tejet ráöntjük. Kevergetve néhány percig forraljuk, ezalatt jól bes?r?södik. A t?zr?l lehúzva a mustárral ízesítjük. A brokkolit megmossuk, fás szárát levágjuk, a többit vékonyan fölszeleteljük, rózsáit apróra szétszedjük. Enyhén sós vízben 3 percig f?zzük, lesz?rjük és azonnal jeges vízbe dobjuk, hogy szép üde zöld színe megmaradjon. Utána jól lecsöpögtetjük. A megmosott paradicsomok szárát kimetsszük. A kétféle zöldséget a 2 centis kockákra vágott sajttal együtt egyenletesen az el?sütött tésztára terítjük. A mustáros mártást a tojásokkal összekeverjük, kissé megsózzuk, majd a zöldséges tortára öntjük. Változatlan lánggal kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranysárgára sült, és a töltelék láthatóan megkocsonyásodott. Miel?tt fölszeletelnénk, 10 percig pihentetjük. Hidegen is finom. Zöldsalátát is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 498 kcal / 2082 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY