Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1088 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Gyömbéres körte

Hozzávalók

5 dkg friss gyömbérgyökér
0,5 liter fehérborecet vagy tárkonyecet
15 dkg cukor
3 er?s, hegyes, piros paprika
4 szegf?szeg
6 szem fekete bors
2 kis darabka fahéj
1,5 kg körte

      A gyömbért meghámozzuk, és vékonyan fölszeleteljük. Az ecetet lábasba töltjük, 5 deci vízzel fölöntjük, és a cukrot beleszórjuk. A gyömbért, a fölszeletelt paprikát meg a többi f?szert hozzáadjuk és fölforraljuk. Közben a körtét megmossuk és egészben hagyva vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a szára is rajta maradjon. A forrásban lév? ízes lébe rakjuk és 4-5 percig kis lángon f?zzük. Ha megpuhult, kiemeljük és fert?tlenített bef?ttesüvegbe rakjuk. A levét újra fölforraljuk, lesz?rjük és kih?tjük. Végül az üvegben lév? körtére öntjük, és légmentesen lezárjuk. H?t?szekrényben 1 hétig is eláll. Hidegen vagy megmelegítve, roston sült húsokhoz különleges köret.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 129 kcal / 543 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY