Megjelenítés módja:
 
Előző 1 621 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Joghurtos körteleves

Hozzávalók

80 dkg körte
1 l víz
3-4 szem szegf?szeg
1 mokkáskanál só
1 ev?kanál cukor
2 dl joghurt (esetleg tejföl)
1 ev?kanál liszt

      A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk és 1 liter vízzel fölöntjük. A szegf?szeget beledobjuk, a sóval meg a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig f?zzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. Egy keveset a forró levesb?l belemerünk, simára dolgozzuk, majd szüntelenül kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 225 kcal / 942 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY