Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1065 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Fahéjas rizs

Hozzávalók

1 ev?kanál olaj
kb. 3 dkg cérnametélt
egy rész rizs két rész víz

1 csomag darabos fahéj

      Az olajat megforrósítjuk és a cérnametéltet világos barnára pirítjuk benne, óvatosan, nehogy megégjen. Ezután a kiválogatott és megmosott rizst ráöntjük. Dupla mennyiség? vízzel felengedjük, megsózzuk, és nagyon óvatosan összekeverjük. A darabos fahéjat a tetejére szórjuk, lefedjük, és puhára pároljuk. Tálalás el?tt a fahéjdarabokat kidobjuk. Nem lesz édes, csak pikáns íz? és gyönyör?, mert a hófehér rizsben jól mutatnak a barna cérnametéltek.


Elkészítési id?: 35 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY