Megjelenítés módja:
 
Előző 1 720 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fokhagymás, kelkáposztás nyúlcombok

Hozzávalók

1 szép fej kelkáposzta (1,2 kg)

2 fej (16 gerezd) fokhagyma
4 nagy nyúlcomb
4-5 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 babérlevél
1 csapott kiskanál morzsolt kakukkf?
1 ev?kanál liszt

      A kelkáposztát megmossuk, foltos küls? leveleit lefejtjük. Utána félbevágjuk, torzsájától megszabadítjuk, majd ujjnyi széles laskákra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lév? vízbe szórjuk, de 2 percnyi f?zés után lesz?rjük. A fokhagymát gerezdjeire bontjuk, és anélkül, hogy meghámoznánk, megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A nyúlcombokat megsózzuk, az olajon körös-körül fehéredésig sütjük, majd lecsöpögtetve félrerakjuk. A visszamaradó zsírban a fokhagymát 2 percig kevergetve pirítjuk, utána a kelt rádobjuk. Lefödve 2-3 percig pároljuk. Ekkor az el?sütött nyúlcombokat beletesszük, megborsozzuk, a babérlevéllel meg a kakukkf?vel f?szerezzük, és kb. 2 deci vizet öntünk rá. Lefödve 25 perc alatt puhára pároljuk. A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, és a kelkáposztás nyúlcombok levét ezzel s?rítjük. 2-3 percnyi forralás után tálalható, de nem árt neki, ha áll egy ideig, hogy ízei jól összeérjenek.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 465 kcal / 1944 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY