Megjelenítés módja:
 
Előző 1 410 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szüreti hústekercs

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dekás sertéscomb
2 kiskanál ételízesít? por
1 mokkáskanál ?rölt bors
15 dkg tehéntúró
2 kockasajt
1 gerezd fokhagyma
egy-egy csipetnyi fölaprított kakukkf? és petrezselyem
4-4 vékony szelet sonka és trappista vagy ementáli sajt
4 ev?kanál olaj
1 csapott kiskanál paradicsompüré
2 dl száraz fehérbor
1 púpozott mokkáskanál liszt

      A húst téglalap alakúra és vékonyra kiverjük, 1 kiskanál ételízesít? porral meg a borssal meghintjük. A túrót a sajttal együtt villával összetörjük, a zúzott fokhagymával, a kakukkf?vel meg a petrezselyemmel f?szerezzük, egy kevés ételízesít? porral és borssal ízesítjük. A húsokra egy-egy szelet sonkát, majd sajtot fektetünk, a túrós sajttal megkenjük, föltekerjük, zsineggel megkötjük és az olajon körös-körül fehéredésig sütjük. 2 deci vizet aláöntünk, 1 mokkáskanál ételízesít?vel megszórjuk, és lefödve, kis lángon 15 percig pároljuk; végül lecsöpögtetve deszkára emeljük. Levét a paradicsompüré, a bor és a liszt keverékével 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé bes?r?södik. Tálaláskor a hústekercset - miután a zsineget lefejtettük róla - fölszeleteljük és a boros pecsenyelevével meglocsolva kínáljuk. Vajon párolt sz?l?vel és b? olajban sült párizsi burgonyával körítjük.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 535 kcal / 2237 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY